Evenimente conexe

Prin acest link ajungeți la site-ul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România, organizație non-guvernamentală înființată de domnul Marius Oprea. Acolo veți putea găsi detalii referitoare la conferințele, expozițiile, dezbaterile, lansările de carte pe care le organizează Centrul, precum și multe alte link-uri extrem de utile pentru cei care vor să studieze mai departe represiunea comunistă.

http://www.condamnareacomunismului.ro/

Prin acest link ajungeți la site-ul Fundației Academia Civică, fondată de doamna Ana Blandiana și domnul Romulus Rusan. Acolo veți putea găsi detalii referitoare la Școala de Vară de la Sighet, programul de Istorie Orală, conferințele, expozițiile, lansările de carte și multe alte evenimente organizate de cei de la fundație. Totodată, fundația se ocupă cu conservarea și administrarea Memorialului Durerii de la Sighet, pe site fiind multe informații și imagini cu și despre acesta. Școala de Vară de la Sighet este cel mai mare eveniment de această factură destinat elevilor.

http://www.memorialsighet.ro/

Prin acest link ajungeți la site-ul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Acolo veți putea găsi detalii referitoare la conferințele, dezbaterile, lansările institutului. Totodată, ei sunt cei care organizează Școala de Vară de la Făgăraș (pentru elevi) și Universitatea de Vară de la Râmnicu-Sărat (pentru studenți). Ambele evenimente se concentrează pe represiunea comunistă și prin vechimea lor, sunt o tradiție în mediul istoric.

http://www.crimelecomunismului.ro/

Prin acest link ajungeți la site-ul Institutului Român de Istorie Recentă. Acolo veți putea găsi detalii referitoare la conferințele, lansările, dezbaterile și activitățile institutului. Un organism vechi ce se ocupă de o multitudine de teme cu referire la fenomenul comunist, dar și la dictatura regală și la cea antonesciană, ce merită citite deoarece oferă o privire de ansamblu asupra României în ultimii 70 de ani.

http://irir.ro/wp/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s