Ultimul eveniment: 25 mai

Într-un mod nesperat de bine, am reușit să ajungem și la ultimul eveniment din cadrul acestei ediții a proiectului „Istoria dincolo de cuvinte”. Cum acesta va fi un pic diferit de restul celor de până acum, ne-am gândit că ar fi mai bine să facem o mică descriere dinainte. O vom lua punctual:

– va începe la ora 12:30, în interiorul Fortului 13 și se va termina la ora 14:30. Durata de 2 ore este stabilită în beneficiul tuturor și se va respecta cu strictețe.

– vor participa câte 4 elevi de la fiecare liceu, din grupurile care au mai fost;

– drept invitați vor fi toți foștii deținuți politici care au fost în cele 4 vizite;

– participanți, vor fi invitați membri ai mai multor ong-uri și institute de cercetare care s-au implicat în proiecte bazate pe istorie recentă;

– pe lângă cei pe care i-am menționat, invităm pe cei care doresc să vină, să o facă. Preferabil ar fi să ne anunțați înainte, pentru a vă putea garanta accesul. (Jilava este penitenciar și ca atare accesul nu e liber);

– se vor pune întrebări și opiniile foștilor deținuți politici se vor combina, realizându-se astfel un portret mult mai complet a ceea ce a însemnat Fortul 13 ca închisoare politică în timpul regimului comunist.

– de asemenea, vor fi câteva mici prezentări ale unor proiecte, majoritatea cu o logistică mult mai mare, din același domeniu.

În scopul unei bune desfășurări a întâlnirii, vom face apel la toți cei pe care vom avea plăcerea să-i avem alături de noi pe 25 mai, rugându-i să respecte următoarele reguli:

– întrebările sunt întrebări. Nu conțin prezentări ale unui subiect și nici păreri ale autorului întrebării decât în mod extrem de succint și doar dacă au relevanță pentru o mai bună înțelegere a întrebării de ceilalți.

– fără atacuri la persoană, limbaj violent sau vulgar, remarci ironice sau jignitoare;

– fără întreruperi ale celor care vorbesc;

– fără politică actuală și de asemenea, fără orice fel de discriminare (politică, religioasă, sexuală etc), fie că se referă la trecut sau la prezent.

– fără încercări de monopolizare ale discuției: odată pusă întrebarea (mulțumim anticipat tuturor celor care o vor face), se lasă invitatul să răspundă. De asemenea, fără discuții în contradictoriu cu invitații.

Cu aceste cuvinte încheiem acest mesaj. Nu vrem să vă răpim surpriza cu totul, cum nu vrem nici să pară că închidem totul într-un cadru foarte rigid. Vă așteptăm cu bucurie să fiți alături de noi pe 25 mai, în interiorul Fortului 13 – Penitenciar Jilava, între 12:30 și 14:30 pentru a lua parte la acest eveniment, ultimul din acest an școlar.

Reclame

Despre reconstructiamemoriei

Un proiect ce vizează reconstrucția memoriei colective române, prin oferirea posibilității dezvoltării de lecții de istorie aplicată în interiorul Fortului 13 - Penitenciar Jilava.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s