Lămurire

În urma celei de a doua vizite și a comunicatelor ce au apărut în presă, simțim că trebuie să lămurim în mod oficial statutul proiectului. S-a spus în presă că vizita de pe 11 aprilie ar fi fost organizată de Administrația Națională a Penitenciarelor în colaborare cu Ambasada Regală a Olandei. Vrem în primul rând să salutăm inițiativa ANP-ului și a ambasadei olandeze, deoarece nu credem în concurență când vine vorba de astfel de subiecte. Cu cât mai multă lume va ajunge să cunoască realitatea istorică a Fortului 13, cu atât mai bine va fi. Dar…

Ultima dată când am verificat, luni, 11 aprilie, au avut loc două vizite separate. A fost vizita organizată în cadrul fortului prin proiectul „Istoria dincolo de cuvinte” și cealaltă vizită, a ambasadei (în cadrul căreia nu ne aducem aminte să fi văzut vreun elev), care s-a desfășurat în mod independent de noi. Pentru a nu ignora munca și sprijinul echipei organizatorice a acestui proiect, simțim nevoia să nu lăsăm cele două vizite să se confunde în beneficiul uneia.

Autobuzul cu care s-au deplasat elevii din București la Fort a fost plătit de Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România și dialogul cu penitenciarul Jilava pentru accesul în fort s-a realizat prin munca susținută a domnului Cristian Micu, cel care de altfel reprezintă penitenciarul în acest proiect.

În concluzie, mulțumim partenerilor noștri, Cristian Micu (prin dumnealui Penitenciarului Jilava), Andrei Lascu și Marius Oprea (prin dumnealor CICCR-ului). De asemenea mulțumim invitaților noștri, profesorilor coordonatori și elevilor participanți. Fără ei nimic nu ar fi fost posibil.  Aducem aminte că pentru a lua parte la acest proiect, legătura trebuie să o luați cu coordonatorul proiectului (ale cărui date le găsiți pe pagina Contact) sau cu oricare dintre partenerii proiectului.

Vă mulțumim.

Reclame

Despre reconstructiamemoriei

Un proiect ce vizează reconstrucția memoriei colective române, prin oferirea posibilității dezvoltării de lecții de istorie aplicată în interiorul Fortului 13 - Penitenciar Jilava.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s